La amistad es nuestra religión; Nadie, nuestro Dios; y la ignorancia, nuestro templo. Bienvenidos.

martes, 24 de noviembre de 2009

Self-destruction: asesinato en habitación cerrada

" No hi ha res tan dolorós per a l'esperit humà com la calma mortal- plena d'apatia i certitud, i que priva l'ànima tant d'esperança com de por- que regna després que els esdeveniments s'han succeït amb rapidesa [...] La sang fluïa ràpidament per les meves venes, però la desesperació i el patiment m'afeixugaven el cor. La son fugia dels meus ulls i jo vagava com un esperit maligne, ja que havia comès danys horribles, impossibles de descriure, i -n'estava convençut- en cometria molts, molts altres. Tanmateix, el meu cor era ple de bondat, i d'amor per la virtut. Havia viscut amb intencions benevolents, i anhelant el moment de posar-les a la pràctica, i fer-me útil als meus semblants. Ara, tot s'havia malmès: per comptes de la serenitat de consciència que em permetria de mirar enrere, cap al passat, amb autosatisfacció, i treure'n la promesa de noves esperances, jo em sentia endut pel remordiment i pel sentiment de culpa, que em transportaven a un infern de patiments intensos que cap idioma no pot descriure.
    Aquest estat espiritual va fer malbé la meva salut, que s'havia recobrat totalment de la primera commoció patida. Evitava la cara dels homes, tot so de joia o de complaença m'era tortura. L'únic consol m'era la solitud, una solitud profunda, fosca, com de mort..."

Mary, W. Shelley. Frankenstein. Barcelona: La Magrana, 2004

"El odio es la cólera de los débiles" (Alphonse Daudet)
"Jamás el odio ha sido apaciguado por el odio, el odio se destruye con el amor". (José Martí)
"Cuídate de que nadie te odie con razón" (Publio Sirio)
"Cuando nuestro odio es demasiado profundo, nos coloca por debajo de aquellos a quienes odiamos" (François de la Rochefoucauld)
"No honres con tu odio a quien no puedas honrar con tu amor" (Napoleón Bonaparte)
"Muchas veces se arrepiente uno de haber hablado y pocas de haber callado" (Simone de Ceos)
"El que se arrepiente es como el que no ha pecado" (Mahoma)

Del Ser en Proyecto

No hay comentarios:

Publicar un comentario